FeedBurner Alternatifi Blogger "E-posta ile Abone Ol" Eklentisi

FeedBurner Alternatifi Blogger "E-posta ile Abone Ol" Eklentisi

FeedBurner bazı değişikliklere gidiyor, yapılması planlanan değişikler ve hizmet dışı bırakacağı hizmetleri olacağını bildirdi.FeedBurner duyurusu ile yapılması planlanan değişikler nedeni ile "Blogger E-posta ile Takip Et Widgeti" kullanımdan kaldırılacak. Feedburner, alternatif e-posta abonelik hizmeti kullanmak isteyenlere aboneleri CVS olarak aktarma şansı da sunuyor.

Blogger kullanıcılarının sıkça kullandığı "Blogger E-posta ile Takip Et Widgeti" alternatif bir hizmet kullanmak isteyenler için güzel bir blogger eklentisi paylaşıyoruz. Feedburer alternatifi olabilecek ücretsiz eklenti kurulumu yapabilirsiniz. Ayrıca feedburner gibi otomatik e-posta gönderme imkanı da sunuyor.

FeedBurner alternatifi olabilecek SendPulse blogger e-posta abonelik eklentisi kurulumu paylaştık. Ancak SendPulse hizmeti yayınları otomatik e-mail göndermiyordu. Abonelere e-mail gönderme manuel yapılıyor.

Tanıtacağımız eklenti kurulumu kolay olmasının yanında Feedburner e-posta abonelik hizmetine benzer bir yapıda olmakta. Ayrıca ücretsiz olmasının yanında yayınları otomatik e-posta olarak gönderiyor.

Feedburner alternatifi ücretsiz kullanabileceğiniz e-posta ile takip et eklentisi için tasarımı özelleştirme imkanı da sunuyor. Blogger'a kolayca entegre edilebilir olmasının yanında kurulumu bir kaç adımda tamamlanır.

Blogger e-posta abonelerini CVS aktarma şansı tanıyan bu hizmet ayrıca güzel bir arayüze de sahip.

FeedBurner Alternatifi Blogger "E-posta ile Abone Ol" Eklentisi Kurulumu

Blogger e-posta abonelik eklentisi alternatifi olarak kullanabileceğiniz eklenti kurulumu oldukça basit olmaktadır. Ayrıca tema tasarımına uygun özelleştirme imkanı da bulunuyor.

1- Blogger e-posta abonelik eklentisi kurmak için ilk olarak "https://follow.it" adresine gidin. Siteye girdiğinizde ilk sizi intro karşılayacak iki introyu da "Yes" diyerek geçin.

Karşınıza yeni gelecek ekranda "Via Newsletter" tıklayın ve "Show me a better way" diyerek yeni sayfaya gidin. Blogger e-posta abonelik eklentisi kurulumu başlangıç ekranında herhangi bir bölümü seçerekte gidebilirsiniz asıl önemli olan "Show me a better way" tıklamak.

Blogger E-posta Abonelik Eklentisi Kurulumu Başlangıç Ekranı

2- Yeni sayfada bazı tanıtımlar olacak onları sayfayı aşağı kaydırarak geçin. Görselde görülen "Add the follow feature to your site" alanına gidiniz. Bu alana e-posta eklentisi için site adresini veya feed adresini giriniz.

Blogger e-posta abonelik eklentisi kurulumu feed ekranı

Blogger e-posta abonelik eklentisi kurulumu feed ekranında URL (Site Adı) veya feed Belirterek tamamlayabilirsiniz.

Özel feed belirtiğiniz taktirde o feed kullanılacaktır. Blogger kullanıcıları URL yani site adını belirtmeleri durumunda tüm feedler listelenecek. Herhangi bir feedi seçebilirsiniz.

Aşağıdaki gibi gibi feedler arasında istediğinizi seçin.

https://site-adi.blogspot.com/feeds/posts/default

https://site-adi.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

https://www.blogger.com/feeds/Blog-id-numarası/posts/default{alertInfo}

3- Feed belirttikten sonra karşınıza e-posta abonelik eklentisi özelleştirme ekranı gelecek. Bu alanda tema tasarımına veya kendi zevkinize göre tasarım yapın.

İlk özelleştirme alanında eklenti dış kenar boyutu ve rengini değiştirme imkanı yanında backround arka plan rengi belirtmek için kullanın.

Blogger e-posta abonelik eklentisi özelleştirme ekranı

İkinci özelleştirme alanı eklenti üst kısmında yer alan alana yazı belirtmek için kullanın. Bu alanda "E-posta ile Takip Et" gibi yazı yazabileceğiniz gibi yazı rengi ve yazı boyutu da verilebilir.

Blogger e-posta abonelik eklentisi yazı ekranı

Blogger e-posta abonelik eklentisi özelleştirme ekranı son adımları uygulamak kaldı. Son adımlarda ise " E-mail Adresiniz" ve "Abone Ol" alanlarını Türkçe yapmak. Ayrıca buton rengi, yazı rengi gibi alanlar için özelleştirme yapılabilir.

Blogger e-posta abonelik eklentisi özelleştirme ekranı son adım

Özel bir tasarım kullanmak isteyenler için eklenti özelleştirme adımlarından bahsettik. isteyenler varsayılan ayarları da kullanabilir. Varsayılan ayarlarda İngilizce kelimeleri Türkçe yapmanızı öneririz.

Tüm ayarlarınızı tamamladıktan sonra "Continue" butonuna basın ve verilen kodları blogger siteye ekleyin.

FeedBurner alternatifi blogger "E-posta ile Abone Ol" eklentisini blogger panelinde yer alan Düzen > Gadget Ekle > HTML/JavaScript widget içine ekleyin ve kaydet yapın. Yeni Blogger e-posta abonelik eklentisi ile yeni aboneler edinin.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski