Dünyada En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları 2022

Dünyada En Popüler Sosyal Medya Uygulamaları 2022

Sosyal medya uygulamaları günümüzde çok popüler olmaya başladı. Artık bir çok insanın en az bir tane sosyal medya hesabı bulunduğu gibi birden fazla sosyal medya hesabı kullanabiliyor. İnsanların sıklıkla kullandığı sosyal medya uygulamaları arasında en popüler uygulamalar hangileri merak ettiniz mi?

En popüler sosyal medya uygulamaları 2022 yılında hangileri oldu? Dünya genelinde popüler sosyal medya uygulamalarının kaç kullanıcısı bulunuyor? Merak ettiniz mi? Dünya genelinde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları ve kullanıcı sayılarını...

Dünya genelin de kullanılan sosyal medya sitelerinin popülerlik sıralaması Türkiye'den biraz daha farklı olmakta. Her ülke ve coğrafyaya göre kullanım ve popülerlik sırası değiştiğini belirtmekte fayda var.

2022 yılında yapılan araştırma ile dünya genelinde en fazla kullanılan popüler sosyal medya uygulamaları listelendi. Ayrıca listelenen uygulamaların kullanıcı sayısı da belirtildi.

1- Facebook

Facebook

Facebook, arkadaşlarınız ile etkileşim ve iletişim kurmak için kurulmuş. Arkadaşlarını ekleme imkanı sunan sosyal medya sitesinde iletişimin koptuğu eski arkadaşları iletişim kurma şansı da oluyor. Mark Zuckerberg'in kurduğu Facebook uygulaması, Zuckerberg'i dünyanın en zenginleri arasına katmıştır.

Ülkemizde de oldukça popüler olan Facebook, milyonlarca kullanıcı olmakta. Türkiye'de popülerliğini biraz yitirmiş olsa da dünya genelinde en fazla kullanılan ve kullanıcı sayısına sahip uygulama olmakta.

Dünya genelinde en fazla kullanılan sosyal medya uygulaması ilk sırada Facebook bulunuyor. Facebook kullanan 2.7 Milyar kullanıcı sayısı bulunmakta.

Facebook arkadaşlarınız ile iletişim kurmanın çok ötesine geçmiş durumda... Facebook üzerinden oyun oynayabilir, çeşitli grup veya sayfalar kurma imkanı da tanıyor. Sürekli yeni yenilikler ile daha cazip bir hale geliyor.

2- Youtube

Youtube

Google ait Youtube video paylaşabileceğiniz dünya genelinde en fazla kullanılan ikinci sosyal medya uygulaması konumunda bulunuyor. İnsanların müzik dinleme, video ve film izlemenin ötesinde en fazla kullanılan arama motorları arasında da yer almaktadır.

Hemen hemen her türlü konuda video içerikler bulunabilir. Youtube içinde yemek tarifleri, bilgilendirici, komik ve eğlenceli videolara kadar bir çok türde videolara ulaşabilirsiniz.

Google'nin satın almasından sonra kullanıcı sayısı hızla yükseldi. İçerik üreticilerinin de para kazanabileceği bir sosyal medya uygulaması olmaktadır.

dünya genelinden en fazla kullanılan ikinci sosyal medya uygulamasının 2.2 milyar kullanıcısı bulunmaktadır.

3- WhatsApp

WhatsApp

WhatsApp, eski Yahoo çalışanları tarafından akıllı telefonlar için geliştirilmiştir. WhatsApp uygulaması anlık mesajlaşma, arama ve haberleşme olanağı tanıyan en fazla kullanılan uygulamalar arasında yer almaktadır.

WhatsApp messenger üzerinden ücretsiz arama, mesaj, fotoğraf, video ve sesli arama yapma imkanı yanında belge göndermeye olanak tanır. En popüler üçüncü sosyal medya uygulamasının 2 Milyar kullanıcısı bulunuyor.

WhatsApp messenger hızla popülerleşen uygulama 19 Milyar dolara Facebook tarafından satın alınmıştır. Facebook'a ait olan uygulama akıllı telefonlar için geliştirilen uygulama artık web için de kullanılabilir.

4- Facebook Messenger

Facebook Messenger

Facebook'un geliştirdiği uygulama özellik olarak WhatsApp'a çok benzer olmaktadır. Facebook ile entegre şekilde çalışan uygulama ile anlık arama, mesajlaşma ve görüntülü görüşme imkanı bulunuyor.

Facebook web ve uygulaması üzerinden kullanabileceğiniz uygulamanın 1,3 Milyar kullanıcısı bulunuyor. Facebook messenger 2022 yılında en popüler sosyal medya uygulamaları arasında dördüncü sırada yerini alıyor.

5- İnstagram

İnstagram

Kullanıcıların ücretsiz fotoğraf ve video paylaşmasını sağlayan sosyal medya uygulaması İnstagram 2010 yılında kurulmuştur. İnstagram üzerinden fotoğraf ve videolara efekt, filtre, müzik ekleme imkanı tanıyor. İnstagram'ın hızla popülerleşen olması 30 milyon kullanıcıya 2012 yılında ulaştı.

İnstagram popüler olan uygulama 2012 yılında Facebook tarafında 1 milyar dolara satın alındı.İnstagram uygulaması Facebook'a ait sosyal ağlar arasında yerini aldı.

Ülkemizde en fazla kullanılan sosyal medya uygulaması dünyada 1,2 Milyar kullanıcısı ile beşinci konumda bulunmaktadır.

6- WeChat

WeChat

WeChat, akılı telefonlar üzerinden mesajlaşma ve arama yapma imkanı sunan haberleşme uygulaması Çin tarafından geliştirilmiştir. Sosyal medya uygulaması Türkçe'de dahi bir çok dili destekler. Oldukça gelişmş uygulama uzak doğuda oldukça popüler olmaktadır.

WeChat 1,2 Milyar kullanıcısı ile dünyada altıncı en popüler sosyal medya uygulaması olmaktadır.

7- Tiktok

Tiktok

Tiktok uygulaması kısa video ve canlı yayın yapma imkanı yanı sıra videolara efekt ve müzik ekleme imkanı sunan sosyal medya uygulamasıdır. Efektler ile videolara renk katabileceğiniz uygulama Asya'da oldukça popüler olmaktadır.

Çin menşeili olmasına rağmen tüm dünyada hızla yayıldı. En popüler sosyal medya uygulamaları arasında 2022 yılı itibari ile 690 Milyon kullanıcı sayısına sahiptir.

En Popüler Diğer Sosyal Medya Uygulamaları

En Popüler Diğer Sosyal Medya Uygulamaları

En fazla kullanılan ve popüler sosyal medya uygulamalarını sıraladık. Ancak sıraladığımız sosyal medya uygulamaları arasında popülerleşen uygulamalarda bulunmaktadır. Diğer popüler uygulamalar arasında hızlı yükselenler olduğu gibi popülaritesini yitirenler de olmaktadır.

SnapChat sosyal medya uygulamaları arasında hikayeler (Story) özelliğini ilk kullanan uygulamaların başında yer alıyor. Facebook tarafından 3.9 milyar dolar teklif edilmiş ancak satılmamıştır. Diğer sosyal medya uygulamalarının hikayeler özelliğini kullanmaya başlaması ile SnapChat popülaritesi gerilemiştir.

Dünya Genelinde Popüler Diğer Sosyal Medya Uygulamaları

  1. QQ - 617 Milyon Kullanıcı
  2. Sina Weibo - 511 Milyon Kullanıcı
  3. Telegram - 500 Milyon Kullanıcı
  4. Snapchat 498 Milyon Kullanıcı

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski