Blog Yazarak Para Kazanma - Pasif Gelir Elde Etme

Blog Yazarak Para Kazanma

Blog yazarak para kazanma, başlarda pasif gelir elde etmenize yardımcı olacak iyi bir yol olacaktır. Blog yazmak iş modeli haline de gelebilir. Peki nasıl blog üzerinden para kazanacaksınız? Nereden ve nasıl başlayacağını bilmeyenler için izlemesi gerekenleri sıraladık. Blog yazarak para kazanmanız için detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

Aklınız da mutlaka bir takım sorunlar olacaktır. Aşağıdaki sorular aklınızı kurcalayan sorular ise cevabını bulabileceksiniz.

  • Blog yazarak ne kadar kazanabilirim?
  • Blog yazarak nasıl para kazanabilirim?
  • Hangi blog türü para kazandırır?
  • Blog nasıl açılır?
  • Ücretsiz blog para kazandırır mı?
  • Blog nasıl başarılı bir gelir modeline çevrilir?

Blog Yazarak Para Kazanma Başlamadan Önce

Blog yazarak para kazanmak mümkün, binlerce blog yazarı yazdıkları blog sayfalarından gelir elde etmektedir. Sizde bir blog yazarı olmaya ve para kazanmaya başlamadan önce bilmeniz gereken bazı unsurlar var.

Bir blog yazarı yani bir blogger yazdığı blog üzerinden gelir elde edebiliyor. Sizinde bir blogger olmanızda ve gelir elde etmenize bir engel yok. Sizde bir blogger olabilir ve para kazanabilirsiniz.

Birbirinden farklı blog türleri bulunur kimi blog yazarı başarıyı yakalarken bazıları başarılı sonuç alamaz. Size uygun bir blog türünde yazmaya başlayarak başarılı yakalayın.

Blog yazmak sadece bir kaç blog sayfası yazmak değildir. Blogun başarılı olması için bazı püf noktalar ve bilmeniz gereken önemli bilgiler var. Blog yazmayı ve para kazanmaya başlarda pasif gelir gibi düşünmek gereklidir.

Blog yazmak zaman ve emek isteyen bir iş modeli ve blogger olarak ciddi paralar kazanmanız mümkün ancak ilk zamanlar ufak miktarlar olacaktır.

Blog Yazarak Para Kazanma ve Başarılı Olma

Blog yazarak para kazanabilmeniz için yazma tutkunuzun olması gerekiyor. Yazma tutkunuz var ise bunu bir gelir modeline çevirmek gerekir. Günümüzde insanlar artık serbest çalışma modeline doğru evriliyor. 

Kendi deneyiminiz veya bilgi birikiminizden online bir ortamda para kazanmak güzel bir pasif gelir modeli değil mi?

Blog yazarak para kazanabilmek için ne yazmalı?

Bu sorunun cevabı sizde yatar nedeni ise oldukça basit insan bilgi veya ilgi çekici yazılar arıyor. Farklı blog türlerinden birini hedefiniz yapın ve o konuda yazın. 

Bilgi birikiminizden ve deneyimlerinizden veya araştırmacı ruhunuzdan faydalanarak bloglar yazabilirsiniz. İnsanlara sizin yazılarınızı okuması için bir nedeni olmalı, insanlara yardımcı içerikler yazarak para kazanmak sizi motive de edecektir.

Bir ev hanımı, otomobil tutkunu veya bir finans uzmanı olabilirsiniz. Blog yazma tutkunuz var ise bilginiz, deneyiminiz veya araştırmacı ruhunuzla para kazanın. Bir ev hanımı da olabilirsiniz, bir otomobil tutkunu da veya bir finansçı da olabilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken yazabileceğiniz bir tutkunun ve yazılabilir bir konu olmasıdır. İster yemek tarifi sitesi, ister otomobiller hakkında bir blog oluşturun, sevdiğiniz konu üzerinden yazarak gelir modeli yaratabilirsiniz.

Ne kadar para kazanabileceğiniz değişebilmektedir, 10 lira da olabilir 10 bin liradan daha fazla da kazanabilirsiniz. Gelir miktarınızı değiştirecek veya artıracak bir takım unsurlar bulunuyor.{alertInfo}

  • Araştırma ve yazma konusunda ne kadar çaba harcadığınız?
  • Hangi nişe odaklandığınız?
  • Bloga trafik çekmek için hangi SEO teknikleri uyguladığınız?

Blog Yazmak Ve Para Kazanmak İçin Nelere İhtiyacınız Var?

Blog yazmak için elbette ki bir blog oluşturmanız gerekecektir. Blog oluşturmak için ister ücretli ister ücretsiz bir yol izleyin burada izlemeniz gerekecek bir takım püf noktalar olacaktır. Blog kurmak artık çok basit ve blog kurmanız için bir çok sistem mevcut bulunmaktadır.

En fazla kullanılan iki blog sistemi wordpress ve blogger üzerinden ücretsiz blog oluşturabilirsiniz. İki sistemde kendine has özellikleri ve avantajları bulunuyor. Daha sonra blog açmak hakkında detaylı bir yazı hazırlayacağız ancak şimdi iki yapıdan kısaca bahsedelim.

Wordpress üzerinden blog oluşturmanıza yarayacak iki alternatifi mevcut bulunuyor. İlk yapı tamamen ücretsiz bir blog oluşturabileceğiniz yapı da domain uzantınız wordpress.com olacaktır, isteyenler daha sonra istediği domaini bağlayabilir. Wordpress ikinci yapısı ise hosting ve domain satın alarak ücretsiz yazılımdan faydalanmaktır.

Blogger üzerinden blog açmak oldukça basit Wordpress'in ilk yapısına oldukça benzer bir yapısı mevcut bulunuyor. Blogger üzerinden tamamen ücretsiz blog oluşturabilirsiniz. Blogger blogların uzantısı ise blogspot.com olacaktır, isteyenler domain bağlayabilir. Ancak blogger wordpress kadar özelleştirme imkanı sunmuyor.

Blog kuracakların blog yapısını yasal mevzuata uygun ve profesyonel bir yapı da kurmaları bir çok avantaj sağlayacaktır. Bu şekilde ziyaretçilerin güvenini kazanır iken para kazanmanıza da katkısı olacaktır. Blogunuzda çerezleri nasıl kullandığınızı belirtmeniz ve çerez uyarısı eklemeniz yasal bir zorunluluktur. Blogger kullanıcıları içinde kullanıcı deneyiminin ön planda olduğu seo uyumlu blogger temaları tercih etmesini öneririz.

Blog Yazarak Para Kazanma Yöntemleri

Blog yazarak para kazanabileceğiniz bir birinden farklı bir çok yol bulunmaktadır. Bizde size en iyi kazanma yollarını açıklıyoruz.

Adsense Gibi Reklam Ağları

Adsense hakkında konuştuğumuzda, blog yazarlarının pasif gelir elde etmeye başlamasının en hızlı ve en kolay yollarından biri olduğunu söyleyebilirim. Yeni başlayan biriyseniz, bloglarınızdan para kazanmanın mükemmel bir yoludur.

AdSense nedir, web sitenizde Google Reklamlarını görüntülemenin çok benzersiz bir yoludur ve ziyaretçiler web sitenize gelir ve bu reklamları tıklarsa ödeme alabileceğiniz bir sistemdir.

Bu reklamları diğer web sitelerinde de gördüğünüz gibi ve bu, bu reklamları blogunuzda veya web sitenizde de göstermek için Google Adsense'e başvurmalısınız. Kurulum işlemi çok kolaydır, AdSense hesabından aldığınız kodu kopyalayıp reklamları yerleştirmek istediğiniz bloga yapıştırmanız yeterlidir.

Hangi niş üzerinde çalıştığınız önemli değil, ancak içeriğinizi benzersiz ve kaliteli hale getirmek için içeriğinize daha fazla önem verdiğinizden emin olun. Google Adsense, çevrimiçi dünyadaki en iyi ve en büyük reklam ağıdır.

Bloglar yazın, Reklam Verin ve bloglardan Para Kazanın.

Affiliate Marketing

Affiliate Marketing'i duydunuz mu? Değilse, para kazanmanın en iyi ve kolay yollarından biri olduğunu size söyleyeceğim. Tek bir satış ile iyi bir gelir elde edebilir ve kazancınızı artırma şansınız yüksek. Tercihen bir reklam ağına katılmaktan bazı yüksek avantajları vardır.

Bugün pandemi nedeniyle insanlar evden kolayca para kazanabildikleri için satış ortaklığı pazarlamasına daha fazla önem veriyor. Ayrıca bloglardan bahsettiğimizde, bugünlerde birçok blogcu bu günlerde onları kullanıyor. Bir blogdan para kazanmanın en karlı yollarından biri olduğunu söyleyebilirim.

Affiliate Marketing'in bir diğer güçlü yanı, blogunuzu oluşturabilir ve içeriğinizi Blogger, WordPress, Medium vb. Blog platformlarında yazabilirsiniz.

Ortaklık Programından herhangi birine kaydolduktan sonra, benzersiz bağlı kuruluş bağlantınızı alacak ve hakkında yazdığınız ürünün bağlantısını blogunuzda paylaşacaksınız. Yani birisi bu ürünü beğenir ve bağlantınızdan satın almaya karar verirse, ondan iyi miktarda komisyon kazanırsınız.

Affiliate Marketing, olağanüstü yollardan biridir ve birçok blogcu, bloglarından her yıl milyonlarca dolar kazanıyor.

Tanıtım Yazıları (Sponsorlu içerik)

Belli bir okuyucu kitlesine sahip iseniz blogunuzda yayınlayacağınız tanıtım yazıları ile para kazanabilirsiniz. Bir çok firma marka bilinirliğini artırmak veya satışlarını artırmak için tanıtım yazılarından faydalanıyor.

Marka için bir içerik oluşturmanız ve markaya vereceğiniz link ile kitlenizi yönlendirmeniz karşılığında para kazanabilirsiniz.

Dijital Ürünler Satmak

Günümüzde dijital trend her yerde olduğundan insanlar pasif gelir elde edebilecekleri yeni yollar buluyorlar. Bugünlerde birçok başarılı blog yazarının kendi web sitelerinde veya bloglarında kendi ürünlerini satma konusunda benzersiz bir konsept ile geldiğini fark ettiğim şeylerden biri. Evet, doğru duydunuz mu? E-Kitap gibi dijital bir ürün olarak adlandırılır.

Sadece e-Kitabınız için bir konu seçin ve yazmaya başlayın. Okuyuculara değer katması için konunuzla ilgili her şeyi ayrıntılı olarak açıklayın. E-Kitabınızı blogunuzda veya yapabileceğiniz her şeyi Amazon'da satabilirsiniz. İşlemi tamamladığınızda, yalnızca e-Kitap satarak çevrimiçi olarak iyi miktarda para kazanabilirsiniz.

En iyi kaynak, satabileceğiniz kendi ürününüzle devam etmektir çünkü ondan pasif gelir elde edebilirsiniz. Yazılmış yüksek kaliteli makaleleriniz varsa, bunları iyi tasarlanmış bir e-Kitapta birleştirebilir ve pasif gelir elde etmek için blogunuzda ve Amazon'da çevrimiçi olarak satabilirsiniz. Yazarın etiketini e-Kitap satmaya başladığınızda da alacaksınız.

Amazon Ortakları

Herkes Amazon'un doğru olduğunu biliyor mu? Amazon tüm dünyada çok iyi biliniyor. Amazon tarafından yürütülen bir Ortaklık Programı olduğunu biliyor musunuz? Programın adı Amazon Associates. Özellikle blog yazarları için oldukça trend olan bir platform ve sadece Amazon ürünlerini web sitelerinde veya bloglarda tanıtarak komisyon kazanma şansı sunuyor, kulağa ilginç geliyor mu? Blogunuza Amazon Ürünleri hakkında bir inceleme yazabilirsiniz ve birisi bu ürünü satın alırsa, olduğu kadar basit bir komisyon alırsınız.

Ürünü Amazon Associates ile tanıtma konsepti, herhangi bir ürünün takip bağlantısını alacaksınız ve blogunuzda tanıtabilirsiniz. Amazon Ürünlerini web sitenizde tanıtmanın birçok farklı yolu vardır, ancak bulduğum en iyi yollardan biri ürün incelemesi yazmaktır. Programa kaydolduktan sonra, blogunuza veya web sitenize ekleyebilmeniz için Amazon bağlantıları, blogunuz için afişler, widget'lar alacaksınız.

Teklif Hizmetleri

İçerik yazma, SEO ve daha pek çok konuda uzmanlığa sahip olduğunuz farklı becerilere sahipsiniz. Bu tür hizmetleri müşterilerinize sunabilirsiniz. Bu şekilde daha fazla para kazanacak, aynı zamanda becerilerinizde de ustalaşmanıza yardımcı olacaktır.

Hizmet sunmaya hazırlanmak çok kolaydır. Adım atmak çok kolaydır. Sunmak istediğiniz ve becerilere sahip olduğunuz hizmet için basit bir sayfa oluşturmanız yeterlidir. Her şeyi ayrıntılarıyla yazın ve insanların sizi fark etmesi için bağlantıyı ana menünüze yerleştirin.

İnsanların hizmetlerinize ihtiyaç duyduklarında size ulaşabilmeleri için bir eylem çağrısı formu yerleştirin. Anlaşmaları kapattığınızda, sizin tarafınızdan yapılan satış sürecinizde de bir usta olabilirsiniz. Satış sürecini baştan sona rahatlıkla halledebilirsiniz.

Sonuç:

Blogging'den para kazanmanın birçok benzersiz ve farklı yolu vardır. İşte size yavaşça başlamanız ve adım adım uygulamanız için bir ipucu, acele etmeyin. Kesinlikle yüksek başarı elde edeceksiniz ve bloglardan para kazanacaksınız.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski