Blogger Alan Adı Yönlendirme - Domain Ekleme Tam Sorunsuz

Blogger Alan Adı Yönlendirme - Tam Sorunsuz Yönlendirme

Blogger alan adı yönlendirme nasıl yapılır? Tam ve sorunsuz bir şekilde alan adını blogger'a yönlendirmek nasıl yapılır? Blogger alan adı ekleme işlemi nasıl yapılır? Tüm sorularınız için blogger alan adı yönlendirme işlemini detaylı bir şekilde anlatacağız.

Blogger üzerinden blog oluşturmanıza olanak tanıyan, google ait ücretsiz blog oluşturma sitesidir. Ücretsiz bir servis olmasından ötürü blog uzantısı blogspot.com olmaktadır. Blogger üzerinden oluşturulan siteler için subdomain olarak değilde kendi alan adınızı kullanmanız da mümkün.

Sitenizin uzantısı site.blogspot.com olması ziyaretçilerinizin sizi amatör bir blogger olarak algılanmasına neden olabilir. Profesyonel sitelerin bir çoğu site.com, site.net kullanmaktadırlar. Sitenizin adından hemen sonra com, net, info, org gibi uzantılar kullanılabilir.

Blogunuzu site.blogspot.com olarak değilde site.com olarak kullanmak için yapmanız gereken bir takım işlem ve yönlendirme yapmanız gerekecektir. Yeni bloglar için alan adının hemen eklenmesi büyük bir avantajdır.

Blogger alan adı yönlendirme veya alan adı eklemek için yapmanız gereken ilk işlem tabii ki alan adı satın almak olacaktır. Alan adını güvenilir bir firmadan almanız iyi olacaktır ancak hangi firmadan satın aldığınızın bir önemi bulunmuyor.

Blogger Alan Adı Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Blogunuz için alan adı satın aldıktan sonra yapmanız gereken bir kaç adım bulunuyor. Blogger alan adı yönlendirme işlemini tam ve sorunsuz yönlendirmek için lütfen dikkatli bir şekilde takip ediniz.

Alan adını bloggera yönlendirme yapmak aslında basit bir kaç adımdan geçiyor. İşlemeler karışık gibi görünüyor ancak gözünüz korkmasın tüm adımları anlattık. Problem yaşadığımız bir şey olur ise de yorumlar alanından yardım isteyebilirsiniz. 

Blogger Alan Adı Ekleme

Alan adını bloggera yönlendirme işlemi özet olarak özel alan adı alanına alan adınızı www. ekleyerek kaydet dedikten sonra hata ile karşılaşacaksınız. Özel alan adı eklerken hata almanız normal bir durum çünkü yönlendirme işlemlerini başlatmadığınız ve özel yönlendirme algılanmadığından bu hata oluşmaktadır. Blogger alan adı yönlendirme işlemleri aşağıda madde madde anlattık.
  1. Blogger panelinde ayarlar bölümünde yayıncılık başlığı altında özel alan adı gidiniz.
  2. Alan adınızın başına www. ekleyin ve kaydet butonuna tıklayın. (Hata mesajı alacaksınız adımlara devam edin.)
  3. Yeni açılan pencerede CNAME işlemi için gerekli talimatlar ve iki CNAME kaydı göreceksiniz.
  4. Ad "www", Hedef ise "ghs.google.com" ve size özel diğer CNAME kaydı bilgileriniz kayıt ediniz.
  5. Domain satın aldığınız firmanın panelinde CNAME alanına "www", Hedef ise "ghs.google.com" ve diğer CNAME kaydını ekleyiniz. Domain satın aldığınız firmanın paneline göre CNAME kayıt işlemi değişebilmektedir.
  6. Blogger özel alan adı ekleme alanına dönün kaydet diyin. Hata alıyor iseniz bir süre daha beklemeniz gerekebilir.

Domain yönlendirme işlemini tamamladı iseniz şimdi DNS yönetimi alanına gidiniz ve dört A kaydını da ekleyiniz. Eklenmediği taktirde bazen www veya www olmadan erişim problemleri olabilir.

  • 216.239.32.21
  • 216.239.34.21
  • 216.239.36.21
  • 216.239.38.21

Blogger alan adı ekleme işlemi yapmak bu kadar alan adınızı www.site.com olarak ekleyin daha sonra iki CNAME ile yönlendirme işlemi tamamlayacaksınız. Dört adet A kaydını ise www ile erişim problemi yaşamamak için eklememiz gerekiyor.

Blogger domain yönlendirme işlemi bazı firmalarda çok basit olabiliyor. Google üzerinde satın almak gibi ancak farklı firmalardan daha ucuza aldığınız alan adını bu şekilde yönlendirebilirsiniz.

Blogger blogunuz da yayınlarınız fazla ise search console ile alan aldı değişikliği yaptığınızı belirtmeniz faydalı olacaktır. Yazılarınız az veya yok ise yapmanıza gerek olmayabilir.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski