Başlık Etiketleri Kullanımı Nasıl Olmalı? H (Heading) Ve Title Kullanımı

Başlık Etiketleri Kullanımı Nasıl Olmalı? H (Heading) Ve Title Kullanımı

Başlık etiketleri sitenin ve yazılan makalenin ne hakkında olduğunu okuyucuya ve arama motorlarına belirtmek için kullanılır. Başlık etiketleri arasında okuyucu için Heading (H1, H2, H3, H4, H5, H6) H etiketleri ve arama motorları için Title etiketi kullanılır.

Başlık etiketleri kullanımı seo için son derece önemli kriterlerdir. Heading ve Title kullanımının bazı standartları bulunmaktadır. Başlık hiyerarşi ve başlık uzunluğu gibi standartlar yanında efektif kullanımı önem arz eder.

Başlık etiketleri konu içi ve konu dışı başlık türleri olarak ikiye ayrılır. Konu içi başlık türleri Heading (H1, H2, H3, H4, H5, H6) H etiketleri yer alır. Konu içi başlık etiketleri okuyucu için hazırlanır iken Title etiketi arama motorları için hazırlanır.

H etiketleri okuyucu için daha okunabilir yapı sunması hedeflenir iken her bir H etiketi farklı büyüklüklerde önem sırasına göre belirtilir. Title etiketi ise okuyucu fark etmez bile Title etiketi kaynak kodlarında aramasında bulunur.

Heading ve Title etiketlerinin farklı amaçları bulunur olsa da seo uyumlu bir yapı için iki yapıda uygun yapılandırılmalıdır.

Title Nedir? Title Başlığı Nasıl Kullanılmalıdır?

Title etiketi arama motorları için oluşturulan başlıklarıdır. Ziyaretçi konu dışı başlık türü <title> </title> kaynak kodlarına görebilir. Title arama sonuçlarının sergilendiği alanda okuyucuya yazı başlığını belirtmek için kullanılır.

Arama Sonuçlarında Title Görünümü


Title Uzunluğu Nasıl Olmalı?

Title etiketini arama sorgularında görünmesi sebebi ile ziyaretçi çekebilmek için efektif kullanılması gerekmektedir. Title etiketi uzunluğu 65 en fazla kullanılması uygun görülse de aslında en fazla 600 piksel kullanılmalıdır.

Title uzunluğu kullanılan karakterin genişliği esas alınmadığında 65 karakter uzunluğu 600 px geçebilir. Title arama sorgularında gösterilmektedir. Arama sorgularında başlığınızın uzun olması durumunda üç nokta (...) şeklinde kesilir. Uzun bir başlık kötü bir görünüme sebep olacaktır.

SEO Uyumlu Title Nasıl Olmalı?

Title etiketi ziyaretçi çekebilmek için uygun optimize edilmelidir. Arama motorları anlaması içeriği ve siteyi anlamlandırmasın da en önemli etken olmaktadır. Arama motorları için yani seo uygun nasıl yapılandırılır?

Title kullanımında anahtar kelime bulunmalıdır. Mümkün ise anahtar kelime en başta geçirmeye özen gösterilmeli. Anahtar kelime kullanımı konu ve sitenin ne hakkında olduğunu anlamlandırmasına yardımcı olacaktır. Serp sıralamanızı en fazla etkileyebilecek faktörler arasında olmaktadır.

Title başlığının benzersiz kullanımına özen gösterilmesi ve konuyu en iyi yansıtacak şekilde belirtilmesi gerekir. Aksi takdirde sıralama almanız daha zor olabileceği gibi google sizin yerinize yeni bir başlık bile üretebilir.

Google arama motoru en fazla kullanılan arama motoru ve yapay zeka kullanımı en iyi arama motoru olmaktadır. Yazılan başlığın çok kısa olması veya konuyu yansıtmaması durumunda google kendi karar verebiliyor. Bazen kullanıcının sorgusuna göre de başlıkları değiştirebileceğini bilmenizde yarar olacaktır.

Yani kısaca konuyu en iyi yansıtacak benzersiz ve anahtar kelimenizi geçirdiğiniz başlıklar üretmeye özen gösterin. Bu sayede seo uyumlu başlıklar üreteceksiniz. Ayrıca dikkat çekici başlıklar üretmeniz size avantaj sağlayacaktır.

Başlıklara tetikleyici kelimeler (En iyi, nasıl yapılır vb.? veya tarih eklemek daha çekici olmasını sağlayacaktır.

Örnek: Blogger Temaları

Örnek 2: En İyi Blogger Temaları

Örnek 3: En İyi Blogger Temaları Seo Uyumlu

1. örneğimizdeki başlık kullanımda sıralama almak zor olacaktır.

2. örnekte ise daha çekici bir başlık yarattık.

3. başlıkta ise tetikleyici kelime kullanmanın yanı sıra benzersiz bir yapıya kavuşturduk. En iyi tetikleyici ve blogger temaları sonuna ise seo uyumlu oldukları vurgulandı.

H Etiketi Nedir? H (Heading) Etiketleri Kullanımı Nasıl Olmalı?

H başlıkları yani Heading başlıkları ziyaretçi için oluşturulur. Ziyaretçiye konu hakkındaki ilk izlenim başlık etiketleri ile bildirilir. Heading başlık etiketleri önem sırasına göre farklı büyüklüklerde ifade edilir.

Bu başlıklar 1'den 6'ya kadar H1, H2, H3, H4, H5, H6 olarak ifade edilir. Ziyaretçi için olduğu kadar arama motorlarına da önemli sinyaller verir.

H Etiketi Nedir?

Bu etiketler <h1> </h1> veya <h2> </h2> gibi kaynak kodların da görülür iken kullanıcı farklı ebatlarda başlıkları görebilir. Başlıklara stil veya farklı ebatlar verilebilir. Aşağıdaki gibi kullanılabilir.

<h1> </h1>

<h1 style="color: tomato;font-size: 30px;">Hello World</h1>

Başlık etiketleri önem sırasına farklı ebatlara göre boyutlandırma yapılır. Genel olarak aşağıdaki gibi sıralama alırlar. boyutlarını değiştirmeniz mümkün ancak önerilmez.

H Heading Etiketleri Sıralaması

Başlıklar ve alt başlıları konu hakkında ipucu vermektedir. Seo uyumlu bir yapının temel taşları arasında yer alırlar.

Heading Etiketleri Nasıl Kullanılmalıdır?

Kısa bir yazı için tek başlık yeterli gelebilir iken uzun bir yapı için birden fazla başlık kullanımı kullanıcı deneyimi için önemlidir. Seo uyumlu olmak için başlık etiketleri uygun ve iyi düşünülmelidir. Arama motorları da başlık etiketlerini dikkate alır.

İyi kullanılması durumunda başlık ve alt başlık etiketleri sıralamanızı iyileştirecektir aksi durum da sıralamanız gerileme yaşayacaktır. Heading etiketleri önem sırası ve hiyerarşisi doğru kullanılmalıdır.

Heading etiketleri konu ile alakalı başlık seçimi kullanılmasıdır. Her bir konu ve alt konu için uygun kullanılmalıdır. Bazı durumlarda title etiketi sorguya yetersiz olması durumunda başlık etiketleri kullanılabiliniyor.

Heading Etiketi Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gereklidir?

Heading etiketi kullanırken dikkat etmek gereken önemli konulardan biri ise doğru sıralama ile kullanılması olacaktır. H1'den sonra H3 gibi başlık kullanılması yanlış olacaktır.

Heading Etiketi Kullanımı

Title kullanımında olduğu gibi anahtar kelime geçmesi ve uzun olmamalı ve konu ile bir bütün olması gereklidir. İyi bir kullanımda arama motorları tarafından ödüllendirilirsiniz. Aşağıdaki görselde konu ile alakalı alt başlıklarda aramalarda görülebilir.

Etiketlerin kullanımı için kesin bir kullanım ve sıralama sınırı bulunmuyor. Ancak arama motorlarının içeriği anlaması ve anlam karmaşası yaşaması için iyi optimize edilmelidir. İyi optimize ve konu ile bütün bir başlık seçimi aşağıdaki bir sonuç yaratabilir.

Heading h etiketi doğru kullanımı

H1 Etiketinde Nelere Dikkat Edilmeli?

H1 başlık etiketi önem sırası en üstü bulunuyor. Her bir sayfa için bir adet kullanılması önerilir ancak kesin olarak bir adet kullanmanızı şart koyan bir bilgi yoktur.

Heading etiketleri arasında en önemli başlık olması sebebi ile bir den fazla kullanımı arama motorları için anlam karmaşası yaratabilir. Bu etiketi doğru ve seo uyumlu bir biçimde kullanmaya çalışın.

Bir çok site mimarisi ve temada genelde title ile aynı kullanılır. Anahtar kelimenin bulunması çok önemlidir. H1 ile title etiketlerinin aynı olması konu önemini vurgulamak için önem arz eder. Birbirinden farklı kullanabilirsiniz.

Diğer H Etiketlerinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Diğer H etiketleri H2, H3, H4, H5 ve H6 bulunuyor. Konu ile uyumlu bir şekilde kullanılmaları ve hiyerarşi korunması gerekmektedir. H1 veya H2 etiketinde sonra H6 atlamak yanlış olacaktır.

Konu bütünlüğünü bozacak alt başlıkları kullanmayınız. Ayrıca H2 sonra H3 veya H4 şeklinde kullanılması düzgün hiyerarşi için önemlidir.

Heading Etiketi Hiyerarşik Kullanımı


Konu içeriğinde birden fazla H2 etiketi olabilir. Uzun konularda H3 kullanımı sonrası H2 tekrar kullanılabilir ve daha sonra H3 gelebilir.

Doğru (Heading) H Başlıkları Kullanımları Nasıl Olmalıdır?

Doğru Heading başlıkları kullanımı için kesin bu şekilde olacaktır diye bir kaide yoktur. Ancak seo uzmanlarının hem fikir olduğu yapı kullanılması daha iyi sonuçlar verecektir.

Başlıklarınızda anahtar kelime kullanımı ve benzersiz kullanılmasının yanında konu bütünlüğünü bozmadan kullanılmalıdır.

  1. Başlıkları arasında bir kaç cümle bile olsa açıklama eklenmesi gerek olacaktır.
  2. Başlık etiketlerinde anahtar kelime kullanın
  3. Benzersiz olmasına çaba gösterin
  4. Hiyerarşi düzgün yapılmalı
  5. Konu bütünlüğü korunmalı
  6. Birden fazla H1 kullanmamaya özen gösterilmeli
  7. Başlık ve açıklamaları tutarlı olmalı
  8. Başlık boyutları önem sırasına göre olmalı
  9. Çok uzun başlıklardan kaçınmalı
  10. Arama motorları için değil kullanıcı için yapılmalı

Siteniz için H (Heading) ve Title etiketi doğru kullanımı için yapmanız ve kaçınmazı gereken unsurları anlattık. Seo uyumlu bir yapı içerisinde olmak isteyenler için doğru kullanımları durumunda sıralamanız daha iyi olacak.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski