Blogger www Sorunu Çözümü (Blogger Siteye www. Olmadan Girmiyor)

Blogger www Sorunu Çözümü

Blogger www sorunu genelde domain yönlendirmesinin tam yapılmamasından kaynaklı meydana gelmektedir. Blogger tabanlı sitelerde alan adı yönlendirmesinden sonra sıkça karşılaşılan www sorununu nasıl çözebileceğinizi anlatacağız.

Blogger www sorununu nasıl çözebileceğinizi ve siteye www. eklemeden erişim problemi yaşamanıza neden olan problemi giderebileceksiniz.

Google'nin ücretsiz blog oluşturma servisi blogger üzerinden siteler oluşturabiliyoruz. Blogger üzerinden oluşturulan siteler bizi hosting maliyetinden de kurtarabilmektedir. Blogger'in tercih edilme sebepleri hızlı ve güvenilir olmasının yanında kolay ve sade olmasıdır.

Blogger tabanlı siteyi daha profesyonel görünmesi için alan adı satın alıyor ve ekliyoruz. Tabi alan adı eklediğimiz siteye her türlü erişim olması gerekiyor, www. yazılsa da www. yazılmasa da erişim problemi istemiyoruz.

Blogger www sorunu olduğu takdirde ziyaretçi kaybı yaşamamıza neden olabileceği gibi adsense onayı almanızı da etkileyecektir.{alertInfo}

Blogger alan adı yönlendirme sonrası "www.siteadi.com" siteye erişim sağlayabiliyor iken, "siteadi.com" siteye erişim problemi yaşanabilmektedir. Blogger alan adı yönlendirme panelinde www. yönlendir seçeneği aktif olmasına rağmen bazen www. yönlendirmesi çalışmayabiliyor.

Blogger siteye www. olsun veya olmasın problem yaşamadan ziyaretçilerin girmesi için yapılacak adımları anlatmaya geçelim.

Blogger www Sorunu Ve Çözümü

İlk olarak domain satın aldığınız, yani alan adının kayıtlı olduğu firmanın alan adı yönetim paneline erişim sağlıyoruz. Bu firmaların godaddy, isimtescil veya natro gibi firmaların olması fark etmiyor.

Domain satın aldığınız firmanın yönetim panelinde Gelişmiş DNS veya DNS yönetimi alanına erişin.

Yeni alanda A Kaydı oluşturma alanını açın ve A kaydı oluşturma adımını tamamlamak için aşağıdaki ip adreslerini ekleyiniz. Doğrudan alan adınıza yönlendirmek için @ yazın ve googlenin vermiş olduğu ip adresleriniz ekleyiniz.

  • 216.239.32.21
  • 216.239.34.21
  • 216.239.36.21
  • 216.239.38.21

Alan adı yönetim panelinde A kayıtlarını ekledikten sonra blogger yönetim paneline de Ayarlar > Yayıncılık > Özel alan adı bölümünde www. yönlendirmeyi aktif ediniz.

"siteadi.com öğesini www.siteadi.com konumuna yönlendir." alanında bulunan tiki aktif ediniz. Aşağıda Blogger www sorunu Godaddy ve İsim tescil firmaları için nasıl yapabileceğiniz hakkında bilgi paylaşıldı.

Problemin çözüme kavuştuğunu test etmek için gizli sekmeden girmeyi deneyiniz. Eklediğiniz A kaydının oturması biraz zaman alabileceğiniz unutmayınız.{alertInfo}

Blogger www Sorunu Godaddy Firmasındaki Adımlar

Alan adı ayarları sayfasında erişmek için alan adınızı seçin.

Ek Ayarlar altında, DNS’i yönet öğesini seçin.

Kayıtlar tablosunun altındaki Ekle öğesini seçin.

Tür altında A öğesini seçin.

A kaydı detaylarını girin. A kaydı detaylarını girin. Ana bilgisayar alanına @ Yönlendirilen yer alanına ip adreslerini giriniz.

Blogger www Sorunu İsimtescil Firmasındaki Adımlar

Alan Adı Ayarları sayfasına erişmek için alan adınızı seçin.

Gelişmiş DNS seçin.

A Kaydı Oluştur seçin.

A kaydı detaylarını girin. Kayıt Alanına @ ip adresi alanına ip adreslerini giriniz.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski