Blogger 301 Ve 302 Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Blogger 301 Ve 302 Yönlendirme Nasil Yapılır?


Blogger 301 yönlendirme ve 302 yönlendirme nasıl yapılır? Blogger 301 yönlendirme neden kullanılır? Blogger kullanan ancak 301 yönlendirme ve 302 yönlendirme yapmak, yönlendirmeyi nasıl yapağını bilmeyenler için yardımcı olmaya çalışacağız.

Blogger sitenizde çeşitli sebepler nedeni ile ihtiyaç duyabileceğiniz 301 ve 302 yönlendirmeleri nasıl kullanacağınızı anlatmadan önce ne olduklarını ve kullanım amaçlarını bilmeniz gerekiyor.

301 Yönlendirme Nedir?

301 yönlendirme bir sayfayı veya içeriği kalıcı olarak farklı bir sayfaya taşındığını belirtmek için kullanılır. Çeşitli sebeplerden dolayı 301 yönlendirmesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Sildiğiniz veya hatalı link paylaşımdan dolayı kullanabilirsiniz.

Bir sayfayı sildiğiniz de kullanıcı 404 hata mesajı ile karşılaşır bu yöntem kötü bir kullanım değildir. Ancak doğru kullanımı 404 hatası veren sayfayı ilgili bir sayfaya yönlendirmek daha doğru bir kullanım olacaktır.

302 Yönlendirme Nedir?

302 yönlendirme geçici olarak sayfayı başka bir sayfaya yönlendirmek için kullanılır. 302 yönlendirme ile 301 yönlendirme arasında ki en temel fark 301 yönlendirme de sayfa otoritesi yeni sayfaya aktarılmasıdır. 302 yönlendirmede geçici yönlendirme olduğu için sayfa otoritesi aktarılmamaktadır.

Blogger 301 & 302 Yönlendirme Nasıl Kullanılır?

  • Blogger 301 yönlendirme yapmak için blogger hesabınızda oturum açın ve adımları uygulayınız.
  • Blogger yönetim panelinde ayarlar > Hatalar ve yönlendirmeler > Özel yönlendirmeler tıklayın.
  • Yeni açılan Özel yönlendirmeler penceresinden Ekle tıklayın.
  • Ekle dedikten sonra karşınıza çıkan pencerede ilgili alanları doldurmanız gerekecektir.
  • Pencerenin alt kısmında kalıcı butonu aktif etmeniz durumunda 301 yönlendirme, kalıcı butonu pasif ise 302 yönlendirme olacaktır.
  • Yönlendireceğiniz linkleri ekledikten sonra Tamam diyin ve Kaydet butonu ile yönlendirme işlemini başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.


Yönlendirme yapacağınız url yapısı blog isminiz ile yani https://site.com/ başlamamalıdır.

Uygun yönlendirme şekli 2021/03/eski-sayfa.html yönlendirmek istediğiniz 2021/03/yeni-sayfa.html şeklinde eklemeniz gerekecektir.{alertInfo}

Blogger 404 Hatası Veren Sayfaları Otomatik Ana Sayfaya Yönlendirme

Sitenizde 404 hatası veren sayfa sayısı fazla ise otomatik ana sayfaya yönlendirme yapabilirsiniz. Aşağıdaki kodları </body> etiketinden hemen önce eklemeniz durumda kullanıcıyı otomatik ana sayfaya yönlendireceksiniz.

Aşağıdaki kodu ana sayfaya yönlendirme yapacağınız gibi farklı bir sayfaya da yönlendirebilirsiniz. Kod parçasında bulunan <data:blog.homepageUrl/> istediğiniz link ile değiştirebilirsiniz.

<b:if cond='data:view.isError'>
<script>
window.location.href = &quot;<data:blog.homepageUrl/>&quot;;
</script>
</b:if>{codeBox}

Sonuç:

Blogger 301 yönlendirmesinin nasıl yapılacağını anlattık. Çeşitli sebepler nedeni ile ihtiyacınız olabilir. İçeriğinizi silmiş olabilirsiniz veya daha güncel bir yazı yazarak eski sayfanın otoritesini 301 yönlendirme yaparak yeni sayfaya kazandırabilirsiniz.

Bonus olarak 404 hatası veren sayfaları otomatik yönlendirmenize yarayacak kodları da ekledim. Ekleme nedenim arama motorları çok fazla 404 hatası veren siteleri sevmemesidir. Yönlendirmeleri ihtiyaç duymanız halinde kullanınız.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski