İnstagram Hesap Silme! Instagram Geçici - Kalıcı Hesap Kapatma

İnstagram Hesap Silme! Instagram Geçici - Kalıcı Hesap Kapatma

İnstagram ülkemizde en fazla kullanılan sosyal medya uygulamalarından arasında yer almaktadır. Instagram hesabınızı çeşitli sebeplerden dolayı kalıcı veya geçici silmek isteyebilirsiniz. Instagram hesap silme türleri ve yapılması gerekenleri anlatacağız.

İnstagram hesabını silme türleri kalıcı hesap silme ve geçici hesap silme ikiye ayırdık. Aslında İnstagram uygulamasında hesaplar için silme ve dondurma işlemleri bulunuyor. Hesap silme işlemi kalıcı hesap silme işlemi olur iken hesap dondurma işlemi ise geçici hesap silme olur.

İnstagram sosyal medya hesabınızı çeşitli sebeplerden dolayı kapatmak isteyebilirsiniz. İnstagram hesap kapatma işlemleri uygulamadan önce bazı unsurlara dikkat etmelisiniz. Hesaplarınız için iki tür işlem yapılır.

Instagram hesabı için kapatma kararı aldıysanız kalıcı hesap silme ve hesap dondurma arasındaki farkları bilmelisiniz.

İnstagram'da kalıcı hesap silme geri dönüşü olmayan bir işlem olur. Ayrıca daha sonra aynı kullanıcı adını kullanamayacağınız gibi resim ve video gibi içeriklerde kalıcı silinir.

İnstagram'da geçici hesap silme yani hesap dondurma ise bir süre sosyal medya hesabından uzak kalmak isteyenler için idealdir. Hesap dondurma işlemi sonrası tekrar hesabı aktif edebilir. Geçici hesap silme işleminden sonra aktif edilen hesaplar aynı kullanıcı adı ve gönderileri geri gelir.

İnstagram Hesabı Nasıl Silinir?

İnstagram kalıcı hesap silme işlemi olduğunu tekrar hatırlatmak gerekir. Bu işlemi uygulamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken önemli konu ise fotoğraf ve videoların yedeğinin alması olacaktır. Ayrıca aynı kullanıcı adı tekrar kullanamazsınız.

İnstagram hesap silme işlemi geri dönüşü olmayan bir seçenektir, ileride geri dönmek istediğinizde hesabınız kalıcı olarak kapatıldığını unutmayınız. İnstagram hesabını kalıcı silmek istemeyenler geçici hesap silme (Hesap Dondurma) adımına geçebilir.{alertInfo}

  • İnstagram hesabı nasıl kapatılır?
  • İnstagram'ı nasıl kapatabilirim?
  • İnstagram hesabı nasıl silinir?

İnstagram hesabını nasıl sileceğinizi adım adım anlattık. Yukarıda ki sorular sizin gibi hesabını kapatmak isteyenlerin sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Yönergeleri takip ederek instagram hesabınızı kapatabilirsiniz.

İnstagram hesabınızı kapatmadan önce fotoğraflarınızın yedeğini almayı unutmayınız. {alertWarning}

  1. İnstagram'da oturum açın.
  2. İnstagram hesap silme ve kapatma linki ile hesap kapatma sayfasına gidin.
  3. Hesap silme sayfasında "Hesabını neden siliyorsun?" alanını yanıtlayın.
  4. Yanıtladıktan sonra gerçek hesap silme sayfası gelecek ve doğrulama için şifrenizi girmeniz istenir.
  5. Şifrenizi girdikten sonra "Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat" seçeneği ile hesabınızı başarılı bir şekilde silmiş olacaksınız.

İnstagram hesap silme işlemi bu kadar basit ancak geçici hesap silmek için aşağıdaki adımları uygulayın.

İnstagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

İnstagram hesabınızı geçici kapatmanıza olanak tanıyor. İnstagram hesap dondurma işlemi demek daha doğru bir söylem olacaktır. İnstagram dondurma işlemi de oldukça basit ve hesap silmeye oranla daha avantajlıdır.

  • İnstagram nasıl dondurabilirim?
  • İnstagram nasıl dondurulur?
  • İnstagram geçici dondurma nasıl yapılır?
  • Instagram hesap dondurma işlemi nasıl yapılır?

Tüm soruların cevabını adım adım anlattık. Hesap silme işlemi gibi ancak biraz farklılıklar mevcut dondurma işlemi için aşağıdaki adımları uygulayınız.

  1. İlk olarak bir tarayıcıda İnstagram hesabınıza giriş yapın.
  2. Profil alanında "Profili Düzenle" tıklayınız.
  3. Açılan sayfada "Hesabımı geçici olarak kapat" seçeneğiniz seçin.
  4. Hesabınızı kapatmak için açılan sayfada "Hesabını neden kapatıyorsun?" bir seçenek belirtin.
  5. Şifrenizi ile doğrulama yaptıktan sonra "Hesabı Geçici Olarak Kapat" seçeneği ile hesabınızı dondurun.

İnstagram hesap dondurma linki ile daha kısa bir şekilde hesap dondurma sayfasına gidin. Dondurmak istenilen İnstagram oturumunu açın ve İnstagram hesap dondurma linki yukarıda belirtiğimiz üçüncü adımdan sonrasını uygulayın. Hesabınıza geçici kapatma haftada bir defa yapabileceğinizi unutmayın.

Hesabınıza geçici kapatma işlemi sonrası gönderiler ve fotoğraflar hemen gelmeyebilir. Endişe etmenize gerek olmayacağınız bilin. Sistemin hesabı aktif ettiğini algıladıktan sonra içeriğiniz eklenecektir.

Sonuç:

En fazla kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında dünya genelinde beşinci sırada bulur iken ülkemizde ikinci sırada bulunuyor. İnstagram'ın ülkemizde kullanıcı sayısı fazla olmasının yanında sosyal medya uygulamasında geçirilen sürede fazla olmaktadır.

İnstagram'da fazla süre geçirdiğini düşünenler için geçici veya kalıcı hesap silme işlemi uygulayabilir. Sosyal medyada fazla zaman geçirmenin bazı olumsuz yönleri olduğu bilinmektedir. Ayrıca farklı bir sebepten dolayı İnstagram'dan uzak kalmak isteyenler hesap için silme adımlarını anlattık.

Yorum Gönder (0)
Daha yeni Daha eski